filmpje

5 Spices Lounge # 2 'Ego' - Alle aspecten van het menselijk ego volgens Jungiaanse principes

Parade van kleine ontmoetingen en mini-voorstellingen

by Reinier  0

AMSTERDAM - Ontdek wie je werkelijk bent tijdens de tweede 5 Spices Lounge ‘Ego’ op zaterdag 28 februari. De spraakmakende graffiti artiest Ronald Duikersloot is de curator van deze avond. De visual artist gaat een unieke samenwerking aan met actrice en danseres Jihane El Fahidi (bekend van o.a. theatergroep Likeminds), danseres Inge van Schooneveld (Orient Nightingale) en acteur Poal Cairo. Naast zijn rollen in GTST en Divorce is Cairo ook dj en wordt beschouwd als één van de vertegenwoordigers van de Amsterdamse sound. Deze avond is hij master of ceremonie in de gedaante van de gevallen engel Gabriël.

Voordat het publiek deze ‘Tempel van Catharsis’ betreed, kiest iedereen zijn eigen ego-kaart. Alle aspecten van het menselijk ego volgens Jungiaanse principes passeren deze avond op speelse wijze de revue. In een parade-achtige opstelling staan diverse stands waar kleine ontmoetingen en mini-voorstellingen zich afspelen. Stel jezelf een levendig kermisterrein voor waar elke attractie niet alleen entertaint, maar ook vragen oproept over je diepste zelf.

De bezoeker wordt ondergedompeld in de wereld van de Tarot, die je in staat stelt te genieten van de donkere en lichte kant van het leven. Je kunt het vanaf een veilige afstand gadeslaan, of door de installaties heen lopen en meedoen met de acts, bijvoorbeeld door deel te nemen aan een drum workshop van Djembas van Bas ten Hoor. In de hoek van de lounge is er de mogelijkheid je terug te trekken, thee te drinken en shisha te roken.

Andere performers zijn Laetitia Mlynarczyk, VJ Alu & Diaan die samen met Ronald Duikersloot de visuals verzorgen. Nirmanakaya maakt meditatieve muziek, samen met gitarist El Ka. Tomas BeatuniQue verhoogt de sfeer met percussie en 'natural soundscaping'. Darkraum, art performer en art director van de Supperclub laat zijn invloed gelden als de Duivel.

Nieuwe artistieke taal

Elke 5 Spices Lounge is het resultaat van een nieuwe samenwerking tussen kunstenaars. Telkens gaat een andere groep kunstenaars onder leiding van een curator op zoek naar een nieuwe artistieke taal: één die past bij de tijdgeest van de hedendaagse kosmopolis. Tijdens iedere ‘happening’ spelen ze met diverse disciplines (van theater en spoken word tot muziek, visuals, installaties en graffiti) en nodigen ze de bezoeker uit op een avontuurlijke ontdekkingsreis waarin de verschillende zintuigen worden aangesproken waardoor de bezoeker wordt ontvoerd en in een andere wereld terecht komt. De 5 Spices Lounges vinden plaats van januari t/m mei 2015, op de laatste zaterdag van de maand, tussen 20.00 en middernacht in Radion, een nieuwe en spannende plek in Nieuw-West waar ruimte is voor experiment.

 

Go back