Aftrap 5 Spices Lounge

31 januari 2015 in Broedplaats ACTA door German Popov

by Beheerder  0

Vanaf 31 januari 2015 zullen er 5 multidisciplinaire totaalbelevenissen plaatsvinden in Broedplaats ACTA te Amsterdam. Elke ‘5 Spices Lounge’ is het resultaat van een samenwerking tussen andere kunstenaars. Onder leiding van elke keer een andere curator gaan kunstenaars op zoek naar een nieuwe artistieke taal, waarmee ze spelen met diverse disciplines (van theater tot spoken wordtot muziek, visuals, installaties en graffiti). De curator van de eerste avond is muzikant, DJ en kunstenaar German Popov. De lounges vinden plaats van januari t/m mei 2015, op de laatste zaterdag van de maand, tussen 20.00 en middernacht.

Psy-Garden
De eerste van de 5 lounges komt tot stand onder leiding van curator German Popov (ook bekend als Dj OMFO en van zijn band The Yellow Emporer Orchestra). Hij werkt samen met muzikanten als Naomi Sato en Fay Lovsky, maar ook met licht- en laserkunstenaar Vladimir Grafov. De Russische Popov nodigt het publiek uit om het intrinsieke en tijdloze futurisme van de Centraal-Aziatische beschaving te ervaren in een site-specific evenement met verschillende performances gericht op het prikkelen van diverse menselijke gewaarwordingen (zien, ruiken, horen, proeven en voelen). De bezoekers worden ondergedompeld in een andere wereld en nemen deel aan een reis voorbij hun gewone ‘mindset’, die ze ook letterlijk aan den lijve zullen ervaren.

5 Spices
5 Spices is een initiatief van Gail Pilgrim en Natasja van ’t Westende, beide samen reeds vele jaren werkzaam in de kunst- en cultuursector. Uitgangspunt van 5 Spices is het publiek te trakteren op een nieuwe ervaring middels de 5 Spices Lounges. Daarnaast creëert 5 Spices een netwerk van kunstenaars van allerlei disciplines en achtergronden om samen het experiment aan te gaan. Gail Pilgrim legt uit: “in alle lounges onderzoeken en spelen de diverse kunstenaars met weinig bekende culturele fenomenen of elementen uit diverse culturen”. Natasja van 't Westende vult aan: “ze delen hun ontdekkingen met het publiek, maar geven er een eigen hedendaagse of zelfs futuristische draai aan. Ze reflecteren zo ook thematisch op de huidige, gemêleerde samenleving en creëren een nieuwe wereld voor het publiek”. Meer informatie: www.5spices.org.

31 januari 2015 – De aftrap van de 5 Spices Lounge vindt plaats met Psy-Garden tussen 20.00 en middernacht. Toegangsprijs is € 7,50. Locatie is Broedplaats ACTA, Louwesweg 1 te Amsterdam. Aanmelden kan via: https://radionamsterdam.stager.nl/web/tickets De volgende lounges zijn: 28 februari, 28 maart, 25 april en 30 mei 2015.

5 Spices wordt mogelijk gemaakt door de steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuur Fonds Noord-Holland en Gemeente Amsterdam Nieuw-West. 5 Spices Lounges vinden plaats dankzij de samenwerking met Radion Amsterdam. Hun missie: een plek geven aan kunst, cultuur, muziek en dans in een zinnenprikkelende omgeving met laagdrempelige doch kwalitatieve horeca. Meer informatie: www.5spices.org.In a major new initiative to attract the best young musicians, regardless of their ability to pay, Music Academy has announced a Scholarship Program that will cover all tuition and housing fees. Scholars will attend Music Academy for four years, with all fees provided at no charge.

bron: nieuws west

Go back